vrijdag 27 november 2009

Goca

Officieel erkende ondernemingen waarborgen sinds 1933 de autokeuring. Voor deze ondernemingen was het noodzakelijk om op een gestandaardiseerde en uniforme wijze contacten te onderhouden met de desbetreffende diensten van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en federaties uit de automobiel- en transportsector. Daarom verenigden deze erkende ondernemingen zich in een groepering met de naam GOCA. De Groepering van erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs werd in 1938 opgericht.

Ligging


In 1962 werd deze groepering officieel als v.z.w. erkend. GOCA heeft haar zetel te Brussel. Deze v.z.w. staat elke dag opnieuw garant voor het bijhouden van zowel technische als reglementaire ontwikkelingen en vernieuwingen binnen de automobielindustrie.
Vanaf 1965 richten de ondernemingen eveneens het examen tot het behalen van een rijbewijs in. Kandidaat-bestuurders worden onderworpen aan een theorie- en praktijkproef.
GOCA telt 10 ondernemingen met een totaal van 76 keuringscentra en 32 examencentra. De v.z.w. geeft, via haar medewerking, vorm en structuur aan de beslissingen van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.
Bij GOCA kan u terecht met vragen over de autokeuring of het rijbewijs.
Het team van de autokeuring enerzijds voert, in opvolging van theoretische en praktische besluiten, waardevolle ontwikkelingen en aanpassingen aan de keuringsprocedure door. Het team bestudeert de middelen die een bijdrage kunnen leveren tot de actualisering van de technische infrastructuur.
Het team van het rijbewijs zet, aan de hand van studie en onderzoek, de nieuwe reglementering in concreet toepasbare examenvragen en examenproeven om. Het theorie-examen wordt sinds 1997 d.m.v. een PC op individuele basis afgelegd. Het praktijkexamen bestaat uit een deel op het privaat terrein en een deel op de openbare weg.
Het opleiden en bijscholen van de medewerkers, zowel inspecteurs als examinatoren, wordt eveneens door GOCA verzorgd.


GROEPERING VAN ERKENDE ONDERNEMINGEN VOOR AUTOKEURING EN RIJBEWIJS V.Z.W.

Technologiestraat, 21/25 - 1082 BRUSSEL
Tel.: 02/469.09.00 - Fax: 02/469.05.70
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten